INDHOLD+

Himmelfotografen

Læst af Karen-Lise Mynster

Varighed: 6 timer 35 minutter / 290 MB

Kan købes hos:


Hør det første kapitel  her:

 

En lille ø midt i Kattegat. Kun tre ugentlige afgange til fastlandet, et pensionat med et enkelt værelse, en fyrmesterenke, der sørgede for mad. For de helt nyforelskede Karin og Kjeld var denne øde ø ideel til en romantisk sommers fordybelse i hinanden.

Nu tyve år efter vender ægteparret Karin og Kjeld tilbage til øen. Han vil arbejde på den roman, han har drømt om at skrive i hele sit liv. Hun vil som sædvanlig gerne støtte hans drøm.
Dengang fik opholdet en mærkelig drejning på grund af fyrmesterenkens datter, krøblingen Martine, som fulgte de nyforelskede meget tæt, næsten for venligt. Martine lever stadig på øen, nu alene som dens ”himmelfotograf”. Hun holder sig mærkeligt ude af syne, men selvfølgelig må de tre mødes igen, og Karin opdager langsomt, at hendes opfattelse af, hvad der skete på øen for tyve år siden, er voldsomt forkert…

”Aase Schmidt har et enestående tag på at skildre menneskelige sindstilstande til det pinagtige… Dramaet er komponeret med sikker hånd. Ingen detalje er overflødig i dette stort anlagte, konsekvente værk. Himmelfotografen har alle klassiske kvaliteter.” (Kristeligt Dagblad)

”Med Himmelfotografen har Aase Schmidt komponeret en fascinerende roman om et ægtepars sommerophold på en lille dansk ø… En underholdende og velskrevet roman, tilsat et stænk magi, som fint træder i karakter i slutningen.” (Månedsmagasinet IN)

Aase Schmidt. Født 1935.
Journalist, siden manuskriptforfatter og instruktør af radio – og Tv-spil, film og teater. Mest kendt er nok Tv-serien om Sonja fra Saxogade. Aase Schmidt har udgivet flere romaner – den første var Havfrue på Glasskår (1990) og senest Den Nøgne Mur (2008). Desuden en fortælling fra Namibia samt børnebøgerne Simon og de ni sten og Pigen i Træet.