INDHOLD+

Et Juleeventyr

Læst af Julie Carlsen

Varighed: 3 timer 23 minutter / 285 MB

Kan købes hos:

 

Hør første vers her:

 

Historien handler om forretningsmanden Ebenezer Scrooge, som kun tænker på at tjene penge og anser julen for noget pjat. Men en dag får han besøg af sin afdøde kompagnon, som fortæller ham, at han natten til den 24. december vil få besøg af tre ånder. Disse tre ånder (fortidens, nutidens og fremtidens ånd) giver Scrooge en grundig lærestreg. Historien blev – endnu engang – filmatiseret i 2009. Denne gang dog fuld af spændende 3-D effekter og med Jim Carrey som Scrooge. Her nedenunder kan du se en lille trailer fra filmen og høre Jim Carrey fortælle.  

Charles John Huffam Dickens (1812 – 1870) 

Engelsk forfatter. Født i Landport i nærheden af Portsmouth.
Da han var 2 år, flyttede familien til London. Han fik ikke megen formel skolegang, men lærte meget på Londons gader. De gader, som kom til at spille så stor en rolle i hans senere romaner. Hans far John Dickens var kasserer, men han kom i uføre og blev sat i gældsfængsel, hvilket betød at Charles i 12 års alderen måtte tjene til føden ved arbejde på fabrik Warren’s Blacking Factory. Her oplevede Charles Dickens stor fattigdom og nød, hvilket påvirkede hans forfatterskab. Blandingen af dyb indføling med fattige og børn i nød blev ofte serveret med morsomme historier om de skæbner han beskriver.

Han besluttede, at han ville være journalist, og som 22-årig fik han ansættelse på en londonavis. I 1836 giftede han sig med Catherine Hogart. De fik 10 børn, men blev – for den tid helt usædvanligt – skilt 22 år senere. Dickens skrev mange skitser og noveller i forskellige magasiner og aviser. Med udgivelsen af Pickwick Klubben i 1836 begyndte en utrolig karriere, da det viste sig, at Dickens appellerede til mennesker i alle aldersklasser. I hastigt tempo skrev han adskillige succesfulde romaner som Oliver Twist (1837), Nicholas Nickleby (1839) og Et juleeventyr (1843). Dickens tilbragte en del af sit liv i udlandet, hvor han også skrev. Han brugte sin store popularitet til at angribe domstolene og kostskolerne, som især sigtede på at gavne den velhavende klasse. Han døde i 1870 hjemme i London.

H.C. Andersen besøgte Charles Dickens to gange. Første gang i 1847 og anden gang i 1857. H.C. Andersen og Charles Dickens mødte hinanden til et party hos Lady Blessington den 16 juli 1847. Lady Blessington arrangerede selskaber med mange intellektuelle og kendte folk. Hun talte ligesom mange andre varmt om Charles Dickens og han havde lovet at komme til et af hendes selskaber for der at lære H.C. Andersen at kende. Da H.C. Andersen i 1857 for 2 gang besøgte England var målet et besøg hos Charles Dickens. H.C. Andersen tilbragte ca. 5. uger hos Dickens, som han beundrede som digter og elskede som menneske. Charles Dickens og hans familie var ikke begejstret over H.C. Andersen besøg “He was a bony bore, and stayed on and on” var datterens kommentar til Andersens lange besøg. Da H.C. Andersen i 1857 besøgte Dickens på Gad’s Hill var det et højdepunkt i hans liv. Imidlertid var hverken Charles Dickens eller hans familie særlig tilfredse og glade for Andersens besøg på grund at af hans væremåde, hvilket bl.a. fremgår af ovenstående. H.C. Andersen var en vanskelig gæst, en egoist, pågående og vekslede imellem anfald af depressioner og selvmord, samtidig med at han talte et meget dårligt engelsk. 
Kilde: hcandersen-homepage, wikipidia