INDHOLD+

Udvalgte eventyr

Læst af Lars Mikkelsen

Varighed: 1 time 10 minutter / 52 MB

Kan købes hos:

 

Hør et eventyr her:

Lars læser:
Den uartige dreng, Lille Claus og store Claus, Kærestefolkene, Svinedrengen, Hyrdinden og skorstensfejeren, Klodshans, Den lille pige med svovlstikkerne.H.C. Andersen

H.C. Andersen blev født d. 2. april 1805 i Odense, og døde d. 4. august 1875. Han er en af de få danske digtere, hvis værker er kendt over hele verden. Eventyrene er oversat til mere end 100 sprog.

I 1831 udkom hans første egentlige digtsamling, og i 1835 offentliggjorde H.C. Andersen sin første roman og sine første to eventyrsamlinger. I de følgende år skrev han skuespil og romaner, og efter en rejse i 1840-41, til bl.a. Italien, Malta, Grækenland og Tyrkiet udsendte han i 1842 rejseskildringen “En Digters Bazar”. Men det blev, som vennen H.C. Ørsted havde spået; det var med eventyrene, at H.C. Andersen fik den største succes.

Hvis du ser, hvilke eventyr vi har indlæst, vil du se, at der er en del gengangere iblandt. For eksempel har både Ole og Lotte indlæst Snedronningen. Vi var lidt i tvivl, men det gik op for os, hvor forskellige eventyrene bliver – deres mening, stemning og udtryk – alt efter hvem, der indlæser.

Derfor endte vi med at lade de forskellige skuespillere vælge frit fra hjertet.

Og tænk, tænker Momo, hvor heldige vi er … vi kan høre ham læst op på originalsproget! Læs mere om vores store digter på blandt andetwww.andersen.sdu.dk