INDHOLD+

Samlede noveller, Vol. 3

Læst af Skuespillerne fra Momolydbog

Varighed: 2 timer 42 minutter / 113 MB

Kan købes hos:


Hør første kapitel her:

 

Vi er meget stolte over, at vi har fået lov af Benny Andersen til at indlæse hans Samlede Noveller.

Her følger tredie del, hvor Lars Mikkelsen læser Latterdjævlen, Anette Støvelbæk læser Den Indesluttede, Morten Hauch-Fausbøll læser Isforekomster i Østersøen, Helene Egelund læser Det mystiske Brev, Søren Hauch-Fausbøll læser Humphrey og Thomas Magnussen læser Det er vigtigt med sko.

Benny Andersen har igennem hele sit forfatterskab gang på gang ramt danskerne på kornet. Dette gælder i høj grad også hans noveller. I disse sørgmuntre fortællinger og monologer er det de såkaldt almindelige mennesker, der kommer til orde. Det er historier om livets undgængere, de sagtmodige og selvudslettende, som lader omgivelserne styre deres liv, og som er udenfor; selv om de tilsyneladende er midt i det hele.

Sproget er det tyste danske, det diskrete danske, det aldeles omtrentlige danske. Der er så mange sproglige underfundigheder og så mange skjulte meninger og så mange hemmelige muligheder i historierne, at de spiller videre i én!

 

Tine Roslev skriver på saxo.dk om bogen:

“Alle indlæsninger rammer lige præcis den ’Benny Andersenske nerve’, der gør novellerne til de klassikere, de fortjener at være. Det er samtidigt tydeligt, at skuespillerne fra Momolydbog med denne lydbog virkelig kommer til deres rette, da deres egne instruktioner og indlæsninger binder sig som en fin sløjfe omkring de i forvejen solidt skrevne fortællinger.”