INDHOLD+

Genstart

Læst af Torbjørn Hummel

Varighed: 14 timer 36 minutter

Kan f.eks købes hos:

 

Hør et uddrag her:

Torbjørn Hummel læser denne konspiratoriske og faktuelle spændingsroman med stænk af krimi og den helt nye genre science reality.

Da den unge retsgenetiker, Sarah Bermann foretager en tilsyneladende rutinemæssig DNA-analyse i forbindelse med opklaringsarbejdet af et brutalt drab i Philadelphia, gør hun en sensationel biologisk opdagelse. Som konsekvens, bliver Sarah ført ind i amish-folkets isolerede og primitive livsførelse i Lancaster County, Pennsylvania, der står i skærende kontrast til hendes eget materialistiske liv.

Hendes opdagelse bliver fulgt tæt af FBI, og før Sarah ved af det, er hun viklet ind i et net, hvis tråde når ud til planetens fjerneste afkroge. Hun føler sig draget af drabssagens hovedmistænkte, den 23-årige amish, David Stoltzfus og erfarer, at hendes egen far har holdt en hemmelighed skjult for hende, som for altid vil forandre hendes liv.

 

Anmeldelse af GENSTART af Niels Søndergaard på Krimifan.dk

4 af 5 hjerter.

Med `Genstart´ debuterer Claus M. Lohman som forfatter, og det er faktisk en ganske fin debut. Og det er ikke bare en krimi, men det som forlaget kalder en science reality bog. Hvad det dækker over, må du læse bogen for at finde ud af.
Bogen lægger ret hårdt og spændende ud, så går det desværre lidt ned ad bakke et par kapitler, for så at komme op i tempo igen, som om forfatteren lige skulle skrive sig varm. Herefter er bogen faktisk svær at slippe igen, for så fanger den! Man kan mærke at forfatteren har sat sig ind i det stof som han skriver om, og at det er noget han brænder for, selv om der til tider godt kan komme nogle lidt for lange forklaringer. Men lad dig ikke slå ud af det, for det lønner sig til sidst.
Det er nogle rigtig spændende personer som forfatteren har fundet, og jeg er især faldet for Sarah og David, som jeg synes er de personer som skinner bedst igennem, og som er nogle man rigtig kan føle og som man hele tiden gerne vil vide mere om.
Altså alt i alt en ganske fin debut, og jeg håber meget at der kommer mere fra Claus M. Lohman, for han er et ret godt alternativ til de mere ”normale” krimier der udkommer.